COCOM BETALINGSBELEID

COCOM APP

Laatste bijwerking: 02 maart 2021

Als een gemeenschapsgericht bedrijf hechten wij waarde aan transparantie. Voor feedback over hoe we uw ervaring kunnen verbeteren kunt u contact opnemen met community@cocom.be.

Dit Cocom Betalingsbeleid is van toepassing op alle betalingen met betrekking tot de mobiele softwaretoepassing Cocom (hierna de "Cocom App") die wordt aangeboden door The Space Behind BV, met maatschappelijke zetel te Eduard Van Steenbergenlaan 48, bus 2, 2100 Antwerpen (België), met ondernemingsnummer 0733.609.812, RPR Antwerpen, info@cocom.be (hierna "Cocom").

  1. Gratis reserveringsaanvragen

Het controleren van de beschikbaarheid van een accommodatie is gratis. Zolang de host de reserveringsaanvraag van een guest niet accepteert, ontvangt de guest geen uitnodiging tot betaling. Zodra de host de reserveringsaanvraag van een guest accepteert, ontvangt deze een betaallink. Een reservering kan pas worden bevestigd als de betaling is voltooid. Bekijk ons Annulerings- en Restitutiebeleid voor de mogelijkheden na het boeken.

  1. Cocom vergoeding voor guests

Tenzij anders aangegeven, zijn de diensten en het gebruik van de Cocom App gratis voor guests. Guests betalen alleen de totaalprijs, zoals weergegeven in de Cocom App bij het bevestigen van een reservering, aan de hosts. Hosts betalen op hun beurt een commissie aan Cocom.

  1. Cocom Vergoeding voor Hosts

Naast het creëren van toegevoegde waarde voor onze Gebruikers hanteren wij ook een vaste servicevergoeding om ons bedrijf draaiende te houden (de Cocom-vergoeding, zoals gedefinieerd in de Algemene Voorwaarden die kunnen worden geraadpleegd op onze website www.cocom.be). De Cocom-vergoeding is inbegrepen in en maakt deel uit van de Totale Prijs zoals weergegeven op de Cocom App. Raadpleeg de Cocom App, onze website of neem contact op met ons team voor meer informatie.

  1. Administratiekosten

Net als elk ander bedrijf moeten wij onze backoffice onderhouden en onze administratie beheren. Dit resulteert in administratiekosten waaronder interne kosten en kosten die wij aan derden betalen. Elke bevestigde reservering die wordt geboekt als gevolg van een succesvolle betaling bevat administratiekosten van minimaal 6%. Net als onze gebruikers houdt Cocom niet van verrassingen als het gaat om kosten. Daarom hebben we besloten deze administratiekosten op te nemen in de Cocom-vergoeding zoals weergegeven op de Cocom App. De Cocom-vergoeding is met andere woorden een all-inclusive vergoeding.

  1. Derde betalingsprovider

Cocom werkt samen met vertrouwde derden om online betaling mogelijk te maken voor het maken van een reservering. Cocom is echter niet aansprakelijk voor eventuele fouten van derden. Betalingsproviders van derden kunnen kosten in rekening brengen, afhankelijk van uw betalingskeuze. Deze kosten zijn niet inbegrepen in de totale prijs van uw reservering en zijn voor rekening van de betalingsprovider.

  1. Uitbetalingen voor verhuurders

Hosts krijgen een uitbetalingsoptie zodra de totale verdiensten het bedrag van minimaal EUR 100 bereiken. Een uitbetaling kan eenmaal per kalendermaand worden aangevraagd.