Cocom wil gemeenschappen met elkaar verbinden voor co-city living door Property as a Service (PaaS) aan te bieden.

Dankzij het flexibel huren en verhuren van ruimte vergemakkelijken we de toegankelijkheid en zorgen we voor een optimaal gebruik van de bestaande ruimte, in en rond onroerend goed.

Onze dynamische benadering van vastgoed maakt een vastgoedgebruiksmodel mogelijk dat iedereen in staat stelt to "Live Big and Spend Small".

Door vast te houden aan deze circulaire interpretatie van eigendom, willen wij zowel hosts als guests sterker maken en de levenscyclus van onroerend goed verlengen, waardoor persoonlijke groei en duurzaamheid worden verbeterd.

vrouw ogen gesloten en mediterend
Vrienden die lachend bij elkaar zitten
team van vrouwelijke fotografen

Wij geloven in regeneratief ondernemen waarbij alle belanghebbenden winnen.

De Cocom comunity heeft voordelen voor iedereen. Als host geloven we dat Cocom de mogelijkheid kan bieden om nieuwe mensen te leren kennen, je ruimtes efficiënt te gebruiken en er ook nog een cent aan te verdienen. Dit maakt het mogelijk om te herinvesteren in een langere levenscyclus van eigendom of een extra inkomen te creëren.

Wanneer deze circulaire interpretatie wordt toegepast, geniet de community als één geheel. Dit resulteert in een circulaire, duurzame co-city living aanpak gebaseerd op input en output van de gemeenschap.

De guests op Cocom genieten van de flexibiliteit, toegankelijkheid en variatie van het delen van ruimte dankzij Property as a Service. Ruimte voor zelfontplooiing op persoonlijk, sociaal en economisch vlak.

We zijn op missie om hosts te helpen hun ruimtes om te zetten in mogelijkheden.

Het verhuren van je ruimte kan iemands leven veranderen. Bij Cocom ondervinden we deze positieve impact aan den lijve. Daarom zijn we gemotiveerd om de lifestyle van space sharing te blijven verspreiden. Om te informeren, te ondersteunen en te inspireren.

Als community zijn onze hosts ons enorm dierbaar. We pleiten voor een persoonlijke, hands-on aanpak om je op ons platform en in ons ecosysteem te begeleiden. We leren van elkaar en delen kennis, waardoor deze reis een avontuur wordt van groei, samenwerking en kansen.


Sinds ons bestaan zijn we door velen verwelkomd en hebben we er allemaal baat bij gehad. Het connecteren van communities is nog nooit zo leuk geweest als met Cocom. Meer dan alleen het verhuren van ruimtes. Meer dan alleen hosting. Meer dan alleen een app. Wij zijn een community, een lifestyle, een drijvende kracht die ons van cocons in vlinders verandert en waarbij ruimtes kansen worden.

200+
ruimtes
35.000m2
oppervlakte
25+
Postcode
4.8/5
gemiddelde app beoordeling
"De Cocom-app geeft mensen de ruimte om zichzelf te ontwikkelen en optimaliseert het gebruik van bestaande ruimte."
Jafar Bedja
Fonunder van Cocom

Maak kennis met
ons team.

Al onze ruimtes zijn geselecteerd door space advisors die je bij elke stap bijstaan.

Of wat antwoorden.

Hoe werkt Cocom?

Zodra een host (huurder) een ruimte publiceert, kan de Guest (huurder) een reservering aanvragen voor een specifieke periode en tijd. Een aanvraag kan gaan van één uur tot een volledige maand. De verhuurder kan de aanvraag zonder kosten accepteren of weigeren. De aanvraag blijft staan tot de daadwerkelijke startperiode, maar wij raden aan om altijd zo snel mogelijk te accepteren of te weigeren. Dit zorgt voor een soepele gebruikerservaring voor de guest. Als de verhuurder de aanvraag accepteert, wordt de guest gevraagd te betalen om de boeking te bevestigen. De betaling wordt verzorgd door Stripe dat Visa, Mastercard en Bancontact mogelijk maakt. Zodra de boeking is bevestigd als gevolg van de betaling, krijgen beide partijen een boekingsbevestiging met een kalenderafspraak. Op de dag van de boeking is de host verantwoordelijk voor het ontvangen van de guest in de geboekte ruimte en het toestaan van het gebruik ervan. Nadat de boeking is voltooid, is er een wachttijd van 14 dagen totdat het geld beschikbaar is op de Stripe rekening van de host. Dit geeft ons de mogelijkheid om in te grijpen bij eventuele problemen. Na die periode verschijnt het bedrag in de app en kan het vanaf het bedrag van €100,00 worden overgemaakt naar de bankrekening van de Host.

Kan iedereen een "dagruimte" publiceren?

Theoretisch kan iedereen een dag-ruimte publiceren, zolang het voldoet aan de normen van onze gemeenschap. Zoals; is het een dag-ruimte? Is de beschrijving correct? Zijn de foto's duidelijk en kwalitatief? Is de prijs eerlijk? Zijn de voorzieningen correct, enzovoort... Wij doen altijd een background check op onze ruimtes. Zo blijft Cocom een kwalitatief aanbod van dagruimtes. Als uw ruimte niet aan onze normen voldoet, wordt u gecontacteerd door een van onze adviseurs om te zien hoe we u kunnen helpen verbeteren.

Is de Cocom app gratis? Hoe is dat mogelijk?

De Cocom app is gratis te downloaden in de AppStore en Play Store. U kunt zonder kosten een account aanmaken en zelfs zonder kosten ruimtes publiceren. Pas nadat een boeking is bevestigd (na betaling) brengt Cocom een servicekostenvergoeding van 15% incl. btw in rekening. No cure, no pay!

Zijn er kosten als ik mijn ruimte wil verhuren?

Je kunt een ruimte gratis publiceren. Zolang niemand boekt, hoeft u niet te betalen. Pas als een boeking is bevestigd (bij betaling) brengt Cocom een servicekostenvergoeding van 15% incl. btw in rekening. No cure, no pay!

Kan ik een boekingsaanvraag weigeren?

Ja, u kunt een reserveringsaanvraag kosteloos weigeren. U bent niet verplicht om een reden op te geven, maar wij raden u aan om met de guest te communiceren om een alternatieve optie te vinden. Stel dat het niet uitkomt met uw agenda of er is iets tussen gekomen, dan kunt u altijd een verzoek weigeren. Let op! Zodra een aanvraag is betaald, is de boeking bevestigd, nadat de boeking is bevestigd, bent u nog steeds vrij om een boeking te annuleren, echter, afhankelijk van de tijd voor aanvang, kan dit annuleringskosten met zich meebrengen. Bekijk hier onze annuleringsvoorwaarden er zijn kosten verbonden aan het annuleren.

Wanneer ontvang ik mijn uitbetaling?

Wanneer een boeking succesvol is afgerond, is er een periode van 14 dagen waarna het geld beschikbaar wordt gesteld op de Stripe-rekening van onze Hosts. In de Cocom app onder instellingen (profiel > instellingen > uitbetalingen) kunnen Hosts een uitbetaling aanvragen. Een uitbetaling is mogelijk vanaf € 100,00 en wordt rechtstreeks overgemaakt naar de gekoppelde bankrekening van de host. Een uitbetaling kan eenmaal per kalendermaand worden aangevraagd.

Wat moet ik doen als mijn eigendom is beschadigd door een guest?

Voordat we voorstellen doen over hoe te handelen in geval van schade, informeren we je dat een boeking met de Cocom-app verzekerd is dankzij onze partners bij AG Insurance. De franchise bedraagt in dit geval € 250,00. In het onfortuinlijke geval dat bepaalde elementen van uw eigendom zijn beschadigd, raden wij u aan het volgende te doen:

1. Verzamel bewijsmateriaal van de schade. Maak zoveel mogelijk gedetailleerde foto's en video's (voor en na),en schrijf een duidelijke beschrijving van wat er beschadigd is of ontbreekt.

2. Neem eerst contact op met de guest en probeer er samen uit te komen.

3. Als het niet mogelijk is om tot een overeenkomst te komen, neem dan contact op met support@cocom.be met de beschrijving en het bewijsmateriaal. Stuur ons de verzamelde bewijzen + voor foto's en geschatte prijs (met factuur indien van toepassing) van de beschadigde of verloren voorwerpen.

4. Wacht maximaal 3 dagen totdat Cocom support de kwestie heeft bekeken. Wij nemen contact met u op voor een follow-up.

5. Als op basis van het bewijsmateriaal en de input van de guest blijkt dat de guest inderdaad in gebreke is gebleven, maken we een verzekeringsdossier aan bij onze makelaar om u zo snel mogelijk terug te betalen.

Cocom servicekosten

De Cocom app is gratis te downloaden in de AppStore en Play Store. U kunt zonder kosten een account aanmaken en ruimtes publiceren. Pas nadat een boeking is bevestigd (na betaling) brengt Cocom een servicetarief van 15% incl. btw in rekening. No cure, no pay!